28 Σεπ 2016

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες

Αθήνα, 26/9/2016
Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Θεσμών Ε.Ε. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Τα γεγονότα που συνέβησαν στη Μόρια της Λέσβου είναι πραγματικά ανησυχητικά. Είναι λυπηρό που με τη ταυτόχρονη κωλυσιεργία των κρατών μελών της Ε.Ε. να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους όσον αφορά τις μετεγκαταστάσεις και την αδράνεια των ελληνικών αρχών απέναντι σε ένα εμφανώς διογκούμενο πρόβλημα φτάσαμε στα εκρηκτικά επεισόδια στη Μόρια. Και είναι ευχής έργο ότι η φωτιά στο hot spot δεν προκλήθηκε το καλοκαίρι, διότι τότε πιθανότατα θα μιλούσαμε για πολύ μεγαλύτερες εκτάσεις καμένης γης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για τα βίαια επεισόδια που ξεσπούν όλο και συχνότερα μέσα στις δομές φιλοξενίας και τον κίνδυνο που συνιστούν τόσο για τη δημόσια ασφάλεια, όσο και για τον τουρισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου είχα αρθρογραφήσει στις 24 Ιουλίου στη Κυριακάτικη KontraNews. Μάλιστα, στις 29 Αυγούστου υπέβαλα και σχετική Γραπτή Ερώτηση προς την Κομισιόν με την οποία ζητώ να αποσυμφωρηθούν άμεσα τα hotspot με τη δρομολόγηση μετεγκαταστάσεων προς τις χώρες της Ε.Ε.
Διαβάστε περισσότερα: